Драма-феєрія "Лісова пісня". Фольклорно-міфологічна основа сюжету




Дата конвертації18.08.2017
Розмір7,23 Kb.

Українська література 10 клас

Презентація на тему: Драма-феєрія “Лісова пісня”. Фольклорно-міфологічна основа сюжету.

Виконавець:

Вчитель вищої категорії, “старший учитель” Жовтоводської СЗШ №10 з профільними класами

Л.А.Усенко

Під час вивчення цієї теми учні повинні знати зміст драми-феєрії,основні віхи життєвого і творчого шляху письменниці. Вміти визначити основні проблеми, порушені в “Лісовій пісні”, розкрити фольклорну основу сюжету, схарактеризувати образи. Висловлювати власне міркування про життя и творчість Лесі Українки

Вкажіть роки народження Лесі Українки

  • А)1814-1816рр
  • Б)1838-1918рр
  • В)1856-1916рр
  • Г)1871-1913рр
  • Д)1864-1913рр

Вкажіть який новий жанр драматургії розвинула в український літературі Леся Українка

  • А)трагедію;
  • Б)комедію;
  • В)водевіль;
  • Г)драматичну поему;
  • Д)інтермедію;

За жанром “Лісова пісня” Лесі Українки це-

  • А) соціально-побутова поема;
  • Б) казка;
  • В) роман у віршах;
  • Г) драма-феєрія;
  • Д)лірична драма;

Лукаш причарував Мавку…

Дядько лев це-

Мати Лукаша ставилась до Мавки.....

  • А)прихильно; б)вороже; В)байдуже

Килина - це .

Жанр твору «Лісова пісня»:

  • А) поема;
  • Б) драма-феєрія;
  • В) казка.

«О, не журися за тіло!» - так починається монолог:

  • А) Мавки;
  • Б) Лукаша;
  • В) Лісовика.

 Вершина драматичної майстерності Лесі Українки – твір:

  • А) «Одержима»;
  • Б) «Лісова пісня»;
  • В) «В катакомбах».

Справжнє ім’я Лесі Українки:

Леся Українка народилася у:

  • А) с. Колодяжному;
  • Б) м. Звягелі;
  • В) м. Гура-Гумора.

1)Г 7)Б 2)Г 8)Б 3)Г 9)А 4) В 10)Б 5) В 11)В 6) Б 12)Б

Домашнє завдання: Написати твір – роздум на тему “ Невмирущість духовної краси за драмою-феєрією Лесі Українки “Лісова пісня”



База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка