Кількість год Зміст навчального матеріалу



Скачати 176.28 Kb.
Дата конвертації25.12.2017
Розмір176.28 Kb.






Кількість

год

Зміст навчального матеріалу

Дата

Примітка

Технологія плетіння з лози

Основи технології лозоплетіння

1

2


3

4


1

1


1

1


Короткі історичні відомості з розвитку плетіння з лози. Декоративні і технологічні особливості плетіння з лози. Вступний інструктаж з безпеки життєдіяльності
Заготовка і підготовка лози до плетіння. Спеціальні інструменти та пристрої для виготовлення різноманітних плетених виробів.
Техніки лозоплетіння (пошарове, квадратне, ажурне).
Виготовлення шаблонів та елементів нескладного плетеного виробу.

З’єднання елементів у виріб.

Правила техніки безпеки та санітарно-гігієнічні вимоги при роботі з природними матеріалами










Проектування та виготовлення виробів

5

6


7

8
9


10

11

12



13

14
15

16



2
1

1
5

1
2


Постановка проблеми. Визначення завдань для виконання проекту.

Робота з інформаційними джерелами.

Аналіз та систематизація інформації.
Створення власного проекту плетеного виробу використовуючи наявні зразки виробів.
Створення ескізу (схеми) виробу.
Техніка лозоплетіння:


  • Підбір та підготовка шаблону та матеріалу до виготовлення плетеного виробу (кошика).

  • Виготовлення елементів плетеного виробу (виготовлення обруча).

  • Виготовлення елементів плетеного виробу (плетення дна).

  • Плетіння виробу.

  • З’єднання деталей у виріб.

Оздоблення виробу природними та штучними матеріалами. Правила безпечної праці, санітарно-гігієнічні вимоги та організація робочого місця.
Економічне обґрунтування виробу.
Презентація та оцінка результатів проектної діяльності.

Захист проекту (за планом).




Тематичний контроль знань по темі:

Технологія плетіння з лози



(Усні відповіді).













Кількість

год

Зміст навчального матеріалу

Дата

Примітка

Технологія заготівлі та зберігання продуктів

Основи технології заготівлі і зберігання продуктів

17
18

19
20




1
1

1
1



Використання консервованих плодів та овочів. Методи зберігання плодів та овочів. Класифікація рослинної сировини. Хімічний склад і харчова цінність плодів і овочів. Причини псування харчових продуктів.
Методи консервування плодів та овочів (соління, квашення, сушіння, уварювання, охолодження і заморожування, консервування, маринування). Процеси, які виникають в плодах і овочах при квашенні, солінні та маринуванні. Фізико-механічні процеси, які виникають у плодах і ягодах під час консервування.
Тара, що застосовується під час обробки, консервування та зберігання плодів і овочів . Правила зберігання плодів і овочів консервованих, сушених, свіжих.

Підготовка місця довготривалого зберігання продуктів. Маркірування консервів.

Санітарно-гігієнічні вимоги, правила безпечної праці та організації робочого місця під час заготівлі продуктів. Особиста гігієна.








Технологія зберігання і заготівлі продуктів

21

22

23



24

25
26

27

28

29



30

31


32


2

2

1


2

4

1



Технологія квашення, соління та маринування плодів та овочів.

Посуд та пристосування.

Підготовка, переробка та приготування продуктів зазначеними способами. Вимоги до якості.

Санітарно-гігієнічні вимоги, правила техніки безпеки та організаціі робочого місця під час заготовки продуктів вивченими способами.



Технологія сушення, охолодження та заморожування

Сушення, охолодження та заморожування як способи консервування харчових продуктів.

Їх переваги та недоліки. Підготовка та обробка сировини. Пристосування для переробки та тара .
Зберігання сушених, охолоджених та заморожених продуктів. Вимоги до якості.

Санітарно-гігієнічні вимоги, правила безпечної праці та організації робочого місця під час виконання робіт.


Консервовані компоти. Маринади з плодів і ягід. Плодові та ягідні соки, пюре, соуси, приправи; желе, повидло, джем, конфітюр, варення, цукати. Їх виробництво у промислових та домашніх умовах. Посуд та пристосування для даних видів переробки та зберігання продуктів в промислових і домашніх умовах.

Підготовка, переробка та приготування продуктів зазначеними способами. Вимоги до якості. Санітарно-гігієнічні вимоги, правила безпечної праці та організації робочого місця під час проведення робіт із виробництва плодово-ягідних консервів.


Презентація виготовлених виробів.

Презентація, самооцінка та оцінювання виробів




Тематичний контроль знань по темі:

Технологія заготівлі та зберігання продуктів (Тести).














Кількість

год

Зміст навчального матеріалу

Дата

Примітка

Технологія плетіння з соломи

Основи технології соломоплетіння

33

34

35



36
37

38


1

1

2



2


Короткі історичні відомості з розвитку плетіння з соломи.

Декоративні і технологічні особливості плетіння з соломи.


Матеріали для плетіння з соломи. Види та властивості соломи. Інструменти і обладнання. Підготовка соломи до роботи. Обробка соломи.
Спеціальні інструменти та пристрої для виготовлення плетених виробів.

Виготовлення солом’яних косичок , стрічок. Виготовлення три-, чотири-, п’яти-, семи-, дев’яти-, одинадцяти-, дванадцятикінцівки.

Спіральне плетіння.
Плетіння плоскої зубчастої косички. П’ятикінцівка кругла (шнур). Плетіння квадрата. Технологія нарощування соломи. Технологія виготовлення іграшки з соломи.

Виготовлення нескладного виробу.

Правила техніки безпеки та санітарно-гігієнічні вимоги при роботі з природними матеріалами.








Проектування та виготовлення виробу технікою плетіння з соломи

39

40

41



42

43


44

45

46



47

48

49



50

1

2


1

1


5

2


Пошук, систематизація та аналіз зібраної інформації. Створення банку ідей.
Розробка технічної пропозиції. Створення ескізів композицій візерунків. Створення ескізу (схеми) виробу.
Створення власного проекту плетеного виробу на прикладі наявних зразків виробів.
Створення ескізу (схеми) виробу. Моделювання візерунку за зразками видів плетіння.
Техніка соломоплетіння:

  • Підбір та підготовка матеріалу до виготовлення плетеного виробу .

  • Виготовлення деталей виробу.

  • Плетіння деталей виробу.

  • Складання деталей у виріб.

  • Оздоблення виробу природними та штучними матеріалами. Застосування змішаних технік плетіння при виготовленні виробів.


Презентація та оцінка результатів проектної діяльності.

Захист проекту (за планом).



Тематичний контроль знань по темі:

Технологія плетіння з соломи (Тести).














Кількість

год

Зміст навчального матеріалу

Дата

Примітка

Технологія вишивання мережками

Основи технології вишивання мережкою

51
52

53
54

55

56


1
2

1

2





Вишивка як вид оздоблення текстильних матеріалів.

Короткі відомості про види технік вишивання.Техніки вишивання, характерні для свого регіону.

Мережки – прозора лічильна техніка вишивання. Оздоблення одягу прозорими техніками вишивання. Композиція виробу, оздобленого мережками. Особливості поєднання поверхнево-нашивних і прозоро-лічильних технік під час вишивання виробів.
Матеріали та інструменти для виконання мережок. Найпростіші види мережок: "одинарний прутик", "подвійний прутик", "роздільний прутик".
Технологія виконання мережок.

Організація робочого місця. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги.









Проектування, виготовлення та оздоблення виробів вишивкою

57

58

59


60

61


62

63



64

65

66


67

68

69



70

1

2

1



1

5
1

1

1

1



Вибір та обґрунтування теми проекту.

Пошук аналогів та їх аналіз. Робота з інформаційними джерелами.


Створення банку ідей. Аналіз та систематизація інформації.

Складання опису виробу, як виду проектної документації.


Виконання ескізу задуманого виробу (сюжет, форма виробу, розміри, місце розташування малюнка тощо).

Добір інструментів та матеріалів. Технологічна послідовність виготовлення виробу.


Виготовлення виробу. Організація робочого місця. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги.

Обробка країв виробу торочками. Організація робочого місця. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги.


Остаточна обробка вишитого виробу. Догляд за виробом.
Контроль якості виробу. Естетична та економічна оцінка виробу.
Презентація та оцінка проектної діяльності.

Презентація вишитих виробів. Захист проекту. Виставка творчих учнівських проектів.


Тематичний контроль знань по темі:

Технологія вишивання



мережками ”(Тести).







Каталог: 2015
2015 -> Правила прийому до аспірантури державної наукової установи «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини»
2015 -> Положення про аспірантуру Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Загальна частина
2015 -> Положення про порядок підготовки фахівців ступенів доктора філософії та доктора наук в аспірантурі (ад’юнктурі) та докторантурі вищих навчальних закладів
2015 -> Положення правил прийому до нту "хпі" на 2016 рік правила прийому 2016 Організацію прийому до нту "хпі" та його структурних підрозділів здійснює приймальна комісія правила прийому 2016
2015 -> Програма вступного випробування з іноземної мови (англійська, німецька, французька) за професійним спрямуванням
2015 -> Методичні рекомендації для студентів при підготовці до практичного заняття
2015 -> Програма «захист вітчизни»
2015 -> Програма розвитку ООН в україні го «Конгрес Сходу України»


Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка