Майстер-клас «Приготування мастики з маршмеллоу та елементів оздоблення» Що таке майстер-клас




Сторінка1/17
Дата конвертації03.11.2018
Розмір8,1 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17
Майстер-клас

«Приготування мастики з маршмеллоу та елементів оздоблення»

1. Що таке майстер-клас

Однією з ефективних форм розповсюдження власного педагогічного досвіду є майстер-клас. Найчастіше в педагогічному співтоваристві під майстер-класом розуміють відкритий урок, захід, презентацію досягнень педагога.

У педагогічній літературі існує кілька десятків визначень поняття «майстер-клас».

У першу чергу, Майстер-клас - це відкрита педагогічна система, що дозволяє демонструвати нові можливості педагогіки розвитку і свободи, що показує способи подолання консерватизму і рутини.



  • Майстер-клас - це особливий жанр узагальнення та поширення педагогічного досвіду, що представляє собою фундаментально розроблений оригінальний метод або авторську методику, що спирається на свої принципи і має певну структуру.

З цієї точки зору майстер-клас відрізняється від інших форм трансляції досвіду тим, що в процесі його проведення йде безпосереднє обговорення запропонованого методичного продукту і пошук творчого вирішення педагогічної проблеми як з боку учасників майстер-класу, так і з боку Майстра (під Майстром ми маємо на увазі педагога, який проводить майстер-клас).

  • Майстер-клас - це головний засіб передачі концептуальної нової ідеї своєї (авторської) педагогічної системи. Педагог як професіонал протягом ряду років виробляє індивідуальну методичну систему, що включає проектування, використання послідовності ряду відомих дидактичних та виховних методик, уроків, заходів, власних «ноу-хау», враховує реальні умови роботи з різними категоріями учнів тощо.



  • Майстер-клас - це ефективна форма передачі знань і умінь, обміну досвідом навчання і виховання, центральною ланкою якої є демонстрація оригінальних методів освоєння певного змісту за активної ролі всіх учасників заняття.

  • Майстер-клас - це особлива форма навчального заняття, яка заснована на «Практичних» діях показу і демонстрації творчого вирішення певного пізнавального та проблемного педагогічного завдання.

Під час майстер-класу учасники мають можливість познайомитися з технологіями, методиками і авторськими напрацюваннями, доповідач розповідає і, що ще більш важливо, показує, як застосовувати на практиці навчальну технологію або метод, мета ідея майстер-класу:

«Я знаю, як це робити. Я навчу вас».

2. Це цікаво знати …


Історія виникнення кондитерської мастики
Мастики була винайдена в VXI столітті. В цей час мастика була відома як глазур за гнучкість і пластичність.На відміну від інших видів глазурі, мастика може зберігатися тривалий період часу, її текстурі легко надати форму.

Спочатку мастика набула популярність у вигляді цукерок, а пізніше була пристосована для глазурування тортів. Але така прикраса тортів не була популярною до початку ХХ століття, можливо, із-за надмірно високої ціни на білий цукор в той час.

Раніше помадки з мастики виготовляли з рожевої води, цукру лимонного соку, яєчних білків та цукрової пасти.

Використання мастики придбало популярність в 1950-ті роки. Замість занурення тортів в теплу мастику, кондитери замішували мастику, поки вона не досягала кремового кольору та м’якої консистенції. Після охолодження мастики, кондитери розгладжували її до гладкого пласта і наносили на торт. Але тільки міцні торти можуть бути використані в поєднанні з мастикою, так як легким тортам не вистачає структурної цілісності витримати вагу глазурі.

Сучасні мастики можуть бути пофарбовані, прикрашені їстівною мерехтливою пудрою, прикрашені дизайнерськими штампами або нарізана різними декоративними формами. Деякі кондитери вирізують різні форми і фігури, малюють на них деталі кольоровими сиропами або вимочують в шоколад.

Мастика буває різних видів:


3. Сценарій проведення майстер-класу

Доброго дня! Вітаю Вас на майстер-класі «Елементи оздоблення з мастики».



Основна ідея майстер-класу: «Я знаю, як це робити. Я навчу вас».

Майстер-клас буде проходити в два етапи:



1 етап - приготування мастики з маршмеллоу.

Маршмеллоу – це назва що в перекладі означає алтей. Спочатку корінь алтея перетворювали на білу клейку масу. Це був лікарський засіб. А перші цукерки в давнину з’явилися в Єгипті, де сік кореня алтея кип’ятили з медом, висушували, додавали різні горіхи, а потім жували в’язку солодкість.

Маршмеллоу має англо-американське коріння. На світ ця цукерка з’явилася на рубежі 50-х років минулого сторіччя. Родоначальником була фірма Kraft.

Сьогодні маршмеллоу – це продукт з желатину, кукурудзяного сиропу, цукру, ароматизаторів і декстрози. Цукерку забивають до стану поролону. На відміну від зефіру в її складі немає яєчного білка і яблучного пюре. Зараз багатьом відомо, що мастика з маршмеллоу – ідеальний продукт для прикраси тортів. Вона відмінно розкочується, ідеально тримає форму, до того ж, легко фарбується.
Для приготування мастики з маршмеллоу використовуємо таку сировину:

  • маршмеллоу;

  • цукрову пудру;

  • лимонний сік;

  • білий шоколад.

Показ і демонстрація творчого вирішення пізнавального та проблемного педагогічного завдання.

Мастику з маршмеллоу будемо готувати таким способом:

Зверніть увагу, що розігрівати потрібно тільки 1хв 10 сек.




  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17


База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2016
звернутися до адміністрації