Міністерство освіти І науки України національний університет харчових технологій




Сторінка1/12
Дата конвертації09.09.2018
Розмір3,39 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12
Міністерство освіти і науки України

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

_________________________________________________________________



МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ
ОЗДОРОВЧІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ТА ДІЄТИЧНІ ДОБАВКИ: ТЕХНОЛОГІЇ, ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕКА”
ЗБІРНИК МАТЕРІАЛІВ
12-13 травня 2016 р.

КИЇВ НУХТ 2016


Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 12-13 травня 2016 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2016 р. – 155 с.

У матеріалах конференції наведено доповіді за актуальними напрямами розроблення, виробництва та споживання принципово нового покоління харчових продуктів – продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального та спеціального призначення. Коло наукових інтересів учасників конференції сформовано за такими напрямами: фармаконутриціологія у парадигмі нової концепції харчування, стан та перспективи розвитку технологій оздоровчих продуктів та дієтичних добавок, натуральні збагачувачі як альтернатива синтетичним харчовим добавкам, нетрадиційні джерела сировини у виробництві продукції нового покоління, інновації у виробництві та споживанні харчових продуктів, якість, безпека, ефективність оздоровчих продуктів та дієтичних добавок, харчові звички та культура харчування.

На основі теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано науково обґрунтовані, технологічно доцільні та економічно вигідні способи вирішення прикладних завдань формування, створення та розвиток в Україні індустрії оздоровчих продуктів, які відповідають основним принципам харчування XXI століття – ефективність, якість та безпека.

Матеріали конференції стануть в нагоді фахівцям різних галузей харчової промисловості, інженерно-технічним працівникам, потенційним інвесторам, студентам вищих навчальних закладів та всім, хто цікавиться проблемами здорового харчування.



ПОРЯДОК ДЕННИЙ
12 травня 2016 року

9 00 – 10 00 – реєстрація учасників



10 00 –13 00 робота в секціях

13 00 – 14 00 – обід

14 00 – 16 00 робота в секціях

16 00 – 17 00 – постерна секція

13 травня 2016 року

11 00 – 13 00 Круглий стіл з підведення підсумків роботи конференції

Науковий керівник конференції – проф. д.т.н. Г.О. Сімахіна

Секретаріат

Н.О. Стеценко – доцент кафедри технології оздоровчих продуктів;

С.А. Бажай-Жежерун – доцент кафедри технології оздоровчих продуктів;

ЗМІСТ


Секція 1. ФАРМАКОНУТРИЦІОЛОГІЯ У ПАРАДИГМІ НОВОЇ КОНЦЕПЦІЇ ХАРЧУВАННЯ


1.

Г.Сімахіна

Аюрведа як найдавніша оздоровча система та її адаптація до умов України



8

2.

Г. Сімахіна, Н. Стеценко, Т. Мартиненко

Вивчення біохімічного складу та властивостей порошків із зеленої маси рослин



10

3.

Н. Стеценко, Н. Андрейченко

Розроблення способу виробництва фруктово-горіхових батончиків для спецконтингентів



12

4.

Н. Стеценко, З. Прут

Аналіз харчової та біологічної цінностей сніданків студентів НУХТ та шляхи їх покращення



14










Секція 2. СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ ТА ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК


5.

Т. Матвєєва, В. Анан’єва, В. Бахмач

Перспективи розвитку виробництва майонезів та майонезних соусів з оздоровчими властивостями



17

6.

А. Рогова, Л. Медведь, О. Шидакова-Каменюка

Технологія виробів з бісквітного тіста для хворих на цукровий діабет



19

7.

С. Поплавська, С. Колесніченко, Л. Тележенко

Десерти для оздоровчого харчування



21

8.

О. Михайлицька, Ю. Гачак, І. Турчин, Н. Сливка

Плавлені сири з фітоприправами



23

9.

Н. Стеценко, С. Веремчук

Розроблення рецептури смузі на основі йогурту та оцінка його якості



25

10.

О. Ковальова, В. Цурупа

Збагачення круп амінокислотами шляхом введення вівсяного солоду



27

11.

Н. Ющенко, У. Кузьмик, Я. Гончарова

Обґрунтування вибору технологічних параметрів отримання рослинного екстракту



30

12.

Н. Ющенко, І. Радзієвська, Т. Белемець, М. Федонюк

Стійкість купажу натуральних рослинних олій під час оброблення та зберігання



33

13.

Н. Черенкова, Л. Кричковська, Є. Шеманська

Застосування клітковини як фунціонального інгредієнту у рецептурі вермишелі швидкого приготування



35

14.

М. Назар, Г. Михайлюк, Т. Сильчук

Впровадження виробництва хліба оздоровчого призначення

37

15.

О. Дудкіна, А. Гавриш, О. Нєміріч

Гарячі солодкі страви спеціального призначення



39

16.

Л. Телетьон , В. Сливченко, А. Хрупчик , Н. Івчук

Про дитяче харчування очима споживача



41

17.

М. Бойченко, І. Страшинський

Розробка м’ясних консервів для функціонального харчування


43

Секція 3. НАТУРАЛЬНІ ЗБАГАЧУВАЧІ ЯК АЛЬТЕРНАТИВА СИНТЕТИЧНИМ ХАРЧОВИМ ДОБАВКАМ

18.

С. Халапсіна, Г. Сімахіна

Динаміка зміни вмісту вітаміну с в заморожених ягодах при зберіганні



45

19.

В. Лепуга, В. Сидор

Використання полісолодових екстрактів при виробництві хліба пшеничного



47

20.

В. Ткаченко, Н. Попова

Розроблення збагаченої начинки для глазурованих сирків низької жирності



48

21.

І. Ясінська, В. Іванова

Дослідження антиоксидантних властивостей насіння пряно-ароматичної сировини



50

22.

О. Фурсік, І. Страшинський

Рослинні білкові препарати у технології повноцінних м’ясопродуктів



52

23.

М. Полумбрик, Д. Піскун, В. Пасічний

Колагеновий білок «білкозин» як альтернатива м’язовим білкам



54

24.

Г. Давидова, А. Захарія, С. Гоцька

Продукти бджільництва - унікальні складові функціональних продуктів



56

Секція 4. НЕТРАДИЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА СИРОВИНИ У ВИРОБНИЦТВІ ПРОДУКЦІЇ НОВОГО ПОКОЛІННЯ

25.

О. Кузьмін, Д. Білоусов, І. Грушевська

Оцінка перспективності використання водно-спиртових настоїв з рослинної сировини у харчовому виробництві



59

26.

Д. Прокопенко, Н. Стеценко

Розроблення рецептури дієтичної добавки з використанням зеленої маси рослин



61

27.

В. Пасічний, Д. Шведюк, М. Юшко, Н. Логвиненко

Перспективи використання зеленої маси подорожника у виробництві напівфабрикатів з м’яса птиці



63

28.

Н. Скобельська, І. Тюрікова

Використання перикарпію у технології квасу



64

29.

Н. Стеценко, Л. Мошенська

Використання нетрадиційної сировини при виробництві м’ясних продуктів для харчування військовослужбовців



66

30.

Н. Стеценко, І. Кожухівська

Дослідження біохімічного складу натуральних збагачувачів на основі ягід журавлини



68

31.

М. Степанчук, Н. Попова

Розроблення нового виду негазованого напою на основі екстрактів лікарської сировини



70

32.

Н. Пенкіна, Л. Татар

Формування органолептичних властивостей пива
з використанням листя хвойних порід дерев


72

33.

С. Бажай-Жежерун, М. Кириченко, Л. Петрук, Д. Рахметов

Дослідження вмісту харчових волокон у зерні просових культур



74

34.

М. Клюєва, В. Костюк

Mytilos galloprovincialis L. – нетрадиційне джерело білків і вітамінів



76

35.

М. Паска, І. Маркович

Нові види прянощів з лікарсько технічної сировини та технологія їх отримання



78

36.

Г. Сімахіна

Харчовий статус військовослужбовця як ефективний профілактичний і лікувальний захід



81

37.

С. Бажай-Жежерун, Т. Романовська

Зміни вмісту основних енергогенних речовин у процесі біологічного активування зерна




83

38.

В. Пасічний, А. Гередчук, А. Маринін, Д. Піскун Дослідження впливу каротиновмісних збагачувачів на якість та терміни зберігання напівфабрикатів м'ясомістких кулінарних

85

Секція 5. ІННОВАЦІЇ У ВИРОБНИЦТВІ ТА СПОЖИВАННІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

39.

Н.Фролова, А.Українець

Розроблення алгоритму моделювання режимів фракційної розгонки натуральних джерел аромату



88

40.

А. Капустян, Н. Черно, А. Чорна

Отримання комплексів кальцію з метаболітами та продуктами деградації клітинних стінок молочнокислих бактерій



90

41.

Т. Романовська

Отримання фосфоліпідів для харчових продуктів оздоровчого призначення



92

42.

М. Лабейко, О. Литвиненко, З. Федякіна, Є. Шеманська

Визначення впливу концентрації етанолу на екстрагування фенольних сполук із соняшникового шроту

94

43.

Т. Нікітчіна

Дослідження зміни функціонально-технологічних властивостей пектинових речовин внаслідок їх модифікації



95

44.

С. Краєвська, Н. Стеценко

Дослідження оптимальних умов отримання біоактивованого насіння льону



97

45.

Я. Бендас, В. Польовик, І. Корецька

Вплив цукрозамінників на утворення пінної структури у збивних десертах



99

46.

Я. Мольченко, Н. Фролова

Отримання і дослідження овочевих порошків з метою ароматизації натуральними джерелами аромату



101

47.

А. Башта

Отримання халви оздоровчого призначення, в тому числі для спецконтингентів



103

48.

Г. Поліщук, Г. Сімахіна, І. Устименко

Склад емульсій білково-жирових продуктів для раціонів військовослужбовців



105

49.

Г. Сімахіна

Оцінка ефективності функціональних продуктів для військовослужбовців на основі фармакоекономічного аналізу



107

50.

Т. Харітон

Розроблення способу виробництва кондитерського продукту із сорбційними властивостями до іонів важких металів



109

51.

Г. Бандуренко, Т. Левківська, М. Писарєв, Т. Олійник, Т. Купріянова Розширення асортименту картоплепродуктів зі зниженим глікемічним індексом

111

Секція 6. ЯКІСТЬ, БЕЗПЕКА, ЕФЕКТИВНІСТЬ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ ТА ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК

52.

Л. Солодко, Г. Сімахіна

Вивчення впливу способів оброблення зеленої маси портулаку городнього



114

53.

Ю. Петрусенко, Н. Фролова

Дослідження козиного молока різних порід кіз для виробництва кисломолочного сиру



116

54.

О. Бараловська, Н. Попова

Формування та оцінювання якості нового виду збагаченого квасу



118

55.

О. Вашека, Н. Дрозд

Вивчення структурних елементів збагаченої масляної суміші мікроструктурним методом




120

56.

І. Зінченко, В. Терлецька

Дослідження перетравлюваності сухих сніданків для військових



122

57.

С. Бочкарев, Л. Кричковська, І. Радзієвська

Дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників білково-жирової основи для продуктів спортивного харчування



124

58.

Н. Миндрул, О. Петруша

Визначення фальсифікації меду та його ідентифікація



126

59.

Н. Суходольська, В. Іщенко, О. Кочубей-Литвиненко М. Іщенко

Застосування методу головних компонент для ідентифікації різних видів молока



128

60.

Л. Крупицька , Л. Капрельянц

Вплив пребіотиків різної природи на приріст біомаси біфідобактерій



130

61.

О. Ткаченко, К. Науменко, О. Петруша

Формування забарвленості пива та методи їх виявлення



132

62.

М. Ганечко, О. Петруша

Люмінесцентний метод визначення фальсифікації вершкового масла із застосуванням комп'ютерної колориметрії



134

63.

Д. Литвин, О. Петруша

Фактори впливу на колір та якість варених ковбасних виробів



136


Секція 7. ХАРЧОВІ ЗВИЧКИ ТА КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ


64.

Ф. Боєчко, Л. Боєчко

Вплив додаткової вітамінізації на окремі показники регуляторного, психо-емоційного профілю та рейтинг здоров᾿я студентів



139

65.

Т. Федоренко, Г. Сімахіна

Використання поліфункціональних збагачувачів з високомінералізованого зерна в технології комбінованих м’ясних продуктів



141

66.

К. Сорокіна , Т. Федоренко

Розроблення технології напою для студентів на основі біоактивованої зернової сировини та імбиру



143

67.

І. Фоміна, О. Ізмайлова

Дослідження вмісту вітамінів В1, В2 у зернових пластівцях підвищеної біологічної цінності «Паросток», «Еко-скарб», «Бадьорість»



145

68.

А. Кадученко, І. Гойко

Використання чорноплідної горобини у композиції антиоксидантної дії


147

69

Ю. Козонова

Особливості складання раціонів харчування для хворих на цукровий діабет іі типу


149

70.

Л. Дейниченко

Аналіз вимог та рекомендацій до складання харчових раціонів для військовослужбовців



151


71.

О. Бендерська, В. Шутюк, О. Бессараб

Нітрати та якість питної води



153

72.

Н. Чугаєва

Психологія формування позитивних харчових звичок як чинник професійного становлення студента



155









  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12


База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка