Правила поведінки за столом Правила користування столовими приборами Правила користування серветками Правила споживання деяких страв



Скачати 12,65 Kb.
Дата конвертації23.03.2017
Розмір12,65 Kb.
ТипПравила

Поняття етикетау

  • Поняття етикетау
  • Правила поведінки за столом
  • Правила користування столовими приборами
  • Правила користування серветками
  • Правила споживання деяких страв

правила поведінки за столом

  • правила поведінки за столом
  • правила користування столовими приборами
  • правила користування серветками
  • правила вживання деяких страв
  • Застільний етикет містить у собі кілька важливих моментів:

Не слід запізнюватися до столу і чекати неодноразового запрошення.

  • Не слід запізнюватися до столу і чекати неодноразового запрошення.
  • Руки перед їжею повинні бути ретельно вимиті.
  • Сідати і вставати з-за столу можна тільки з дозволу присутніх; розгойдуватися на стільці не можна.

Сидіти за столом слід прямо. Тулуб має бути віддалений від краю столу приблизно на ширину долоні.

  • Сидіти за столом слід прямо. Тулуб має бути віддалений від краю столу приблизно на ширину долоні.
  • Руки до вигину кисті (але не до ліктя) лежать на столі, лікті повинні бути притиснуті до тулуба.

При користуванні ложкою її підносять до рота, не нахиляючись над тарілкою.

  • При користуванні ложкою її підносять до рота, не нахиляючись над тарілкою.
  • Щоб з ложки не крапало, її не слід переповнювати.
  • Якщо їжа перервана,
  • столові прилади
  •   кладуть на край тарілки
  • (ручками на стіл)
  • ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ
  • СТОЛОВИМИ ПРИБОРАМИ

Серветку не слід залишати недоторканою. Те, що людина нею не користується, видає, що він нечепура.

  • Серветку не слід залишати недоторканою. Те, що людина нею не користується, видає, що він нечепура.
  •   Серветку слід розгорнути після того, як свою розгорне господар.

Серветкою не витирають, нею просто промокають рот.

  • Серветкою не витирають, нею просто промокають рот.
  • Якщо їжа закінчена, серветку залишають праворуч від тарілки, якщо вам треба покинути стіл ненадовго - зліва.
  • Ні в якому разі не можна кидати серветку в тарілку.

Серветку складають удвічі і кладуть на коліна згином до себе.

  • Серветку складають удвічі і кладуть на коліна згином до себе.
  • Серветку НЕ заправляють ні за пояс, ні за комір.
  • Пальці витирають верхньою половиною серветки, не знімаючи її з колін.
  •   Чоловік кладе серветку на ліве коліно.
  • НЕЛЬЗЯ
  • НЕ

Следует набирать в ложку столько супа, сколько можно съесть за один приём.

  • Следует набирать в ложку столько супа, сколько можно съесть за один приём.
  • Нельзя наклонять тарелку к ложке супа.
  • Не рекомендуется стучать ложкой о тарелку.

М'ясо їдять за допомогою ножа і виделки.

  • М'ясо їдять за допомогою ножа і виделки.
  • М'ясо слід нарізати не все відразу, а поступово, в міру прийому в їжу.
  • Нарізуючи м'ясо, треба відділяти на вилку невеликий шматок.

Рибу їдять за допомогою рибного приладу. Виделкою необхідно притримувати шматочок риби, а за допомогою рибного ножа відокремлювати кістки.

  • Рибу їдять за допомогою рибного приладу. Виделкою необхідно притримувати шматочок риби, а за допомогою рибного ножа відокремлювати кістки.

Страви з птиці їдять за допомогою ножа і виделки.

  • Страви з птиці їдять за допомогою ножа і виделки.
  • Виделкою,поверненою зубцями вниз, слід притримувати м'ясо на тарілці, а ножем обережно зрізати шматочки м'яса.

Спагеті їдять, тримаючи ложку в лівій руці, а вилку в правій.

  • Спагеті їдять, тримаючи ложку в лівій руці, а вилку в правій.
  • Підчепивши виделкою 2-3 нитки макаронів, намотувати їх рухом «на себе», при цьому вилка повинна упиратися в поглиблення ложки.

Не можна відкушувати хліб від цілого скибки і кришити хліб у тарілку.

  • Не можна відкушувати хліб від цілого скибки і кришити хліб у тарілку.
  • Слід їсти хліб, відламуючи невеликі шматочки.
  • Масло на хліб намазують спеціальним ножем, поклавши хліб на тарілку.

Гриби в будь-якому вигляді прийнято їсти виделкою і ножем.

  • Гриби в будь-якому вигляді прийнято їсти виделкою і ножем.
  • Якщо салат подається на окремій тарілці, є його необхідно з неї ж за допомогою виделки.

Бісквітні тістечка їдять за допомогою десертної виделки чи чайної ложки, тримаючи її при цьому в лівій руці.

  • Бісквітні тістечка їдять за допомогою десертної виделки чи чайної ложки, тримаючи її при цьому в лівій руці.
  • Пісочні або листкові торти їдять за допомогою десертних ножа і виделки.

Яйце некруто необхідно помістити в пашотніцу.

  • Яйце некруто необхідно помістити в пашотніцу.
  • Потім закусочним ножем зрізати верхню частину і покласти її на тарілку.
  • Вміст яйця слід їсти ложкою.

Не рекомендується розламувати креветки навпіл, щоб витягти м'ясо.

  • Не рекомендується розламувати креветки навпіл, щоб витягти м'ясо.
  • Неочищені креветки потрібно взяти в ліву руку, а правою вивернути хвостовий плавець.

Млинці з начинкою прийнято їсти за допомогою ножа і виделки, відрізаючи невеликі шматочки.

  • Млинці з начинкою прийнято їсти за допомогою ножа і виделки, відрізаючи невеликі шматочки.

Груші і яблука їдять, розрізавши на часточки і вирізавши серцевину. У яблук попередньо очищають шкірку.

  • Груші і яблука їдять, розрізавши на часточки і вирізавши серцевину. У яблук попередньо очищають шкірку.
  • Ківі рекомендується їсти за допомогою гострої ложечки для фруктів.

Полуницю подають очищеної від зелені і їдять, що не розминаючи її з цукром або вершками.

  • Полуницю подають очищеної від зелені і їдять, що не розминаючи її з цукром або вершками.
  • Банани прийнято їсти за допомогою ножа і виделки, відрізаючи невеликі часточки справа наліво.
  • СМАЧНОГО!!!

Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Правила прийому до аспірантури та докторантури київського національного університету культури І мистецтв
2014 -> Програма дисципліни «іноземна мова (англійська)»
2014 -> Урок №02. 10. 2014. Розділ І. Візуальні мистецтва Тема Архітектура світу
2014 -> Програма фахових випробувань для бакалаврів напряму
2014 -> Методика превентивного
2014 -> Методичні вказівки для самостійної роботи студентів денної і заочної форм навчання
2014 -> Особливості дистанційної освіти в медицині д м. н. Уляна Лущик
2014 -> Основипсихогенетик и


Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка