Рецепти основних традиційних українських страв



Скачати 354,15 Kb.
Сторінка1/3
Дата конвертації29.11.2019
Розмір354,15 Kb.
  1   2   3
Рецепти основних традиційних українських страв

Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб щедрий стіл запам'ятався, змусив повернутися або спонукав гостей приготувати національні страви у себе вдома. Рецептів усіляких смаколиків у нас тисячі, адже навіть борщ у різних куточках країни готують абсолютно по-різному.



Український борщ

Як вже сказано, в Україні скрізь варять борщ по-різному. У черкаській області він класично наваристий, і до нього обов'язково подають ароматні булочки-пампушки з часником. 

Склад:

Вода-10 склянок свинина-0,9 кг



лавровий лист-3 шт.

перець горошком-10 шт.

морква-2 шт.

(1 шт. для бульйону, 1 шт. для борщу)

Цибуля ріпчаста-2 шт. (1 шт. для бульйону, 1 шт. для борщу)

буряк — 2 шт.

Капуста-200 г

картопля-400 г

корінь петрушки-40 г

Томатна паста-2 ст. л.

оцет-1 ст. л.

цукор-1,5 ст. л.



рослинна олія - за смаком сіль, перець-за смаком часник.


Вареники

Ще одна улюблена страва центральної України – вареники. Готують їх з різними начинками: картоплею, грибами, м'ясом, печінкою, капустою. А бабусі знають особливий рецепт вареників «з таком»: для начинки сало пересмажуєтся на сковороді з борошном і цибулею. Іноді господині можуть здивувати варениками з долоню завбільшки.



Інгредієнти:

200 мл крижаної води;

1 яйце;

½ Чайної ложки солі;

400 г борошна.





Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3


База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка