Біле вино вживають із закусками, рибою та раками. Біле та рожеве вино подають також до вареної телятини або курячого м’яса. Червоне вино



Сторінка1/22
Дата конвертації13.01.2022
Розмір2.24 Mb.
#88444
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   22
військовослужбовцю про культуру поведінки Грицевич стор 101-114, 143-157

Стор. 101-114
Вина класифікують на білі, червоні і десертні. Щоб зберегти аромат вина, його треба правильно зберігати. Вино не терпить переохолодження і зайвого перегріву. Всі кислі, так звані сухі вина тримають у горизонтальному положенні, бо повітря не має доступу до вина у тому випадку, якщо воно обмиває корок. Пляшки з десертним вином (солодкими лікерами) зберігають у вертикальному положенні. Білі десертні і лікерні вина подають охолодженими ( С). Червоне вино має бути кімнатної температури ( С). Горілчані вироби охолоджуються до С.

Коли подають закуски, пропонують вина залежно від виду страви: до рибних та м’ясних салатів – сухе біле або рожеве вино, до м’яса – легке червоне вино.



Біле вино вживають із закусками, рибою та раками. Біле та рожеве вино подають також до вареної телятини або курячого м’яса.

Червоне вино подають до решти м’ясних страв, а також до страв із сиру (з гострим сиром подають червоний портвейн).

До супів алкогольні напої, як правило, не подаються (на столі може бути тільки мінеральна вода).



Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   22




База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2022
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка