Картка №1 Підготовка столу до сніданку, обіду, вечері називається



Дата конвертації15.02.2019
Розмір16.7 Kb.
ТипКартка
Урок-гра

Картка № 1
1. Підготовка столу до сніданку, обіду, вечері називається...
(Сервіруванням)
2. Перелік продуктів та норма їх витрати під час приготування страв, а також вказівки до способу приготування називається...
(Рецептом)
3. На якій відстані треба тримати виделку.
(30-40 см)
4. Нитки, які йдуть уздовж тканини, називаються...
(Основи)
5. Сандвічі - це... 
(Дорожні бутерброди)

Картка № 2
1. Людина, що працює на кухні і займається приготуванням їжі, стала називатися...
(Кулінаром)
2. Щоб яйця зварились в «мішечок», їх треба варити...
(2-3 хв.)
3. Під час вишивання світло має падати...
(Зліва)
4. Які вишивальні шви відносяться до початкових?
(уперед голка, за голку, стебловий, тамбурний, петельний, «козлик»)
5. Як відміряти нитку для вишивання...
(Нитка для вишивання має бути приблизно вдвічі більшої 
відстані від пальців до ліктя)

Картка № 2
1. Перша петля кожного ряду завжди...
(Знімається)
2. Спиці бувають металеві,...,...,...
(Дерев’яні, пластмасові, кістяні)
3. Якщо пров’язувати останню петлю виворітною петлею, то одержимо... 
(Рівний край)
4. Якщо в’язати усі петлі в узорі тільки лицьовими, то одержимо... 
(Хустковий узор)

Картка № 3
1. Другим хлібом називають... 
(Картоплю)
2. Щоб яйця були некрутими їх треба варити... 
(4-5 хв.)
3. Знаряддя праці, призначені для обробки матеріалів називають...
(Інструментами)
4. Вишивки, які виконуються за наміченими контурами узорів, називають... 
(Вільними)
5. Що утворюється з двох боків тканини по поздовжній нитці?
(Пруг)
Картка № 4
1. Приймання їжі в один і той же час це...
(Режим харчування)
2. Це тоненький шматочок хліба з маслом і різними гастрономічними і кулінарними виробами і називається...
(Бутерброд)

Картка № 3
1. Спиці повинні бути товщі за пряжу,...
(У 2 рази)
2. З чого починають в’язаний виріб?
(З набирання петель)

Картка № 5
1. Мистецтво приготування їжі називаються...
(Кулінарією)
2. Посуд, в якому готують перші страви - це...
(Каструля)
3. Як говорить народна приказка: «зустрічають - по одягу,...»
(Проводжають по розуму)
4. Як перевести малюнок на тканину...
(За допомогою копіювального паперу)
5. Нитки, якими частіше за все вишивають називаються...
(Муліне)

Картка №1
1. Номер спиці визначає...
(Діаметр спиці в мм)
2. З правил безпечної роботи спиці слід розміщувати на дні сумки...
(Горизонтально)
3. Першу і останню петлі в ряду називають...
(Пружковими)
4. Якщо в’язати усі петлі в рядок тільки виворітними, то одержимо... 
(Хусткову в’язку)

Тест (в’язання спицями)
1. Номер спиці - це її
а) радіус
б) діаметр 
в) довжина
2. Довжину спиці визначають в: 
а) сантиметрах 
б) дециметрах 
в) міліметрах
3. Ряд петель, які набрали на спиці, називають:
а) початковим 
б) першим 
в) пружковим
4. Виміри: обхват кісті, обхват зап’ястка, довжина кісті від зап’ястка до кінця
середнього пальця, довжина кісті від зап’ястка до основи великого пальця,
необхідні для в’язання:
а) шкарпеток
б) рукавиць 
в) панчіх 
г) шапки. 


Тести для опитування учнів

 Питання на бліц-турнір. В’язання спицями.


1. Які інструменти і матеріали використовують для в’язання спицями?
Відповідь. 
Для в’язання спицями використовують такі інструменти: спиці різного розміру, пристосування для перемотування пряжі. Матеріалом служить різна пряжа: вовняна, синтетична, льняна, бавовняна.
Питання. 
2. З чого виготовляють спиці для в’язання?
Відповідь. 
Спиці для в’язання виготовляють металеві, дерев’яні, кістяні, пластмасові.
Питання. 
3. Що таке номер спиці і якої товщини вони бувають?
Відповідь. 
Номер спиці - це її діаметр в міліметрах. Спиці бувають діаметром від 1 мм до 8 мм. 
Питання. 
4. Як правильно вибрати номер спиці і товщину пряжі?
Відповідь. 
Пряжу складають удвох і ледь скручують. Поруч кладуть спицю. Діаметр спиці має бути приблизно таким, як діаметр скрученої пряжі.
Питання. 
5. З чого починають в’язати виріб?
Відповідь. 
В’язати виріб починають із набирання петель початкового ряду.
Питання. 
6. Які основні петлі ви знаєте?
Відповідь. 
До основних петель відносяться лицьові і виворітні, а також пружкові, які утворюють пружок справа і зліва виробу.
Питання. 
7. Як пров’язують пружкові петлі?
Відповідь. 
Щоб отримати пружки у вигляді косичок зліва і справа першу петлю ряду завжди знімають з лівої спиці на праву, не пров’язуючи. Останню петлю кожного ряду пров’язують виворітною петлею.
Питання. 
8. В яких місцях можна робити прибавлення та убавлення петель?
Відповідь. 
Прибавляти та убавляти петлі можна зліва чи справа в’язаної деталі, в одному місці посередині деталі, по всій довжині ряду, рівномірно і нерівномірно. 
Питання 
9. Якими способами прибавляють та зменшують петлі?
Відповідь.
Існує кілька способів прибавлення петель:
а) вив’язування петлі з протяжки між петлями;
б) пров’язування накидів;
в) вив’язування із однієї петлі кількох петель;
г) набирання повітряних петель.
Убавляють петлі, найчастіше, пров’язуючи дві або три петлі разом лицьовою або виворітною. 
Питання 
10. Як утворюється ажурна в’язка?
Відповідь 
Утворюється ажурна в’язка найчастіше використанням накиду, пров’язуванням кількох петель разом, вив’язування з однієї петлі кількох.
Питання 
11. Як зробити розрахунок щільності в’язання?
Відповідь 
Спочатку треба зв’язати зразок. Потім вимірюють ширину і висоту зразка. Підраховують кількість рядів у зразку. Щільність по горизонталі - це число петель в 1 см в’язаного полотна. Щільність по вертикалі - це число рядів петель в 1 см в’язаного полотна.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Правила прийому до аспірантури та докторантури київського національного університету культури І мистецтв
2014 -> Програма дисципліни «іноземна мова (англійська)»
2014 -> Урок №02. 10. 2014. Розділ І. Візуальні мистецтва Тема Архітектура світу
2014 -> Програма фахових випробувань для бакалаврів напряму
2014 -> Методика превентивного
2014 -> Методичні вказівки для самостійної роботи студентів денної і заочної форм навчання
2014 -> Особливості дистанційної освіти в медицині д м. н. Уляна Лущик
2014 -> Основипсихогенетик и


Поділіться з Вашими друзьями:




База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2020
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка