Ковцун Лесі 7-б клас



Скачати 22.51 Kb.
Дата конвертації24.11.2017
Розмір22.51 Kb.

Ряд Страусоподібні

Ковцун Лесі

7-Б клас

Пост-форматування – students.net.ua


Самі найбільші із сьогоднішніх птахів які живуть, це нелітаючі птахи. У страусів грудна кістка плоска, без кіля. У літаючих птахів до нього прикріплюються м’язи, які приводять в рух крила. У страусів ці м’язи


Недорозвинуті. Махові й стернові пера редуковані або перетворилися на прикрасу. Повітряних порожнин у кістках ( крім стегнових ), аптерій, куприкової залози у страусоподібних немає. Перетворення кісток, м’язів і пер відбулися тому, що страуси давно не літають: дуже важкі для польту. Деякі дослідники вважають, що вони ніколи не літали,а походять від давніх птахів, які ще не пристосувалися до польоту. Та багато анатономічних особливостей страусів переконливо свідчать, що їхні предки літали. У передньовіковний період страуси жили на південному сході Європи, у Північній Індії і Китаї. Тут знайденокістки 7-8 вимерлих видів страусів. Африканські страуси сотні тисяч років назад, а можливо й пізніше, жили на півдні України і далі на схід Монголії.

У Сірії та Аравії їх винищили зовсім недавно.

В Африканських страусів два пальці на нозі, в інших страусоподібних три, у ківі – чотири.

У ряді стаусоподібних чотири підряди :



  • африканські страуси ( самці до трьох метрів заввишки, важать 150 кг ) живуть зараз лише в Східній і Південній Африці, у Мавританії та Іспанській сахарі. Чи зустрічаються вони в Сахарі, далі на схід, невідомо;

  • американські страуси, або нанду, яких є лише два види: великий нанду ( зріст 150-170 сантиметрів, вага 25-50 кілограм, живуть на південь від басейну Амазонки до річки Ріо-Негро в середній Аргентині ) і нанду Дарвіна (плоскогір’я Анд Болівії і Південного Перу, рівнини Південної Аргентини );

  • казурові :( зріст – 1,8 м, вага – 55 кілограм; Австралії, Тасманії ) і три види казуарів ( зріст – 1,5-1,7 м, вага – до 85 кілограмів ) на Новій Гвінеї з островами, які прилягають до неї. Шоломоносний казуар живе також на Молукських островах на острові Кейп-Йорк в Австралії;

  • ківі є 2-3 види ( зріст – 30-60 сантиметрів, вага 1-4 кілограм ) живуть ці птахи у Новій Зеландії.

Страусів зустріти можна по 3-5 птахів при цьому з них один самець, а всі решта самки. Деколи страуси збирабться стабами до 20-30 птахів.

Поведінка самки під час розмноження:вона сідає на довгі ноги, ритмічно б’є крилами, відкидає голову назад і треться потилицею в сою спину. Шия і ноги в

цей час у неї стають яскраво-червоними. Потім самець біжить великими кроками за самкою.

Коли самці оберігають свою територію, вони рикають, як леви.


Самка відкладає яйця один раз в два дні. В одному гнізді знаходиться 15-20 яєць. Важить одне яйце від 1,5 до 2 кілограмів. Скорлупа дуже товста. Довжина яйця 150 міліметрів, колір солом’яно-жовтий. Одне яйце таке велике, як 25-36 курячих яєць. Вночі яйця висиджує самець, а в день самка. Одне яйце потрібно висиджувати 42 дні.


Страуси їдять тільки рослину їжу – траву, листя, плоди. Також вони живляться дрібними тваринами – ящірки, жуки.

В 1840 році з Південної Америки вивезли 1000 кілограм страусового пір’я, а вже в 1910 – 370000 кілограм. Якби на фермах не розводили страусів, то вони би тепер були повністю винищені.



Каталог: files
files -> Інформація для вступників 2015 року до аспірантури Інституту соціології Національної Академії наук України
files -> Положення про порядок підготовки фахівців ступенів доктора філософії та доктора наук в аспірантурі (ад’юнктурі) та докторантурі вищих навчальних закладів
files -> Відділ аспірантури та докторантури Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини
files -> Про вступний іспит та реферат при вступі до аспірантури Інституту соціології нан україни
files -> Київський національний університет імені Тараса Шевченка
files -> Програма вступного іспиту до аспірантури зі спеціальності 22. 00. 03 соціальні структури та соціальні відносини Затверджено
files -> Принципи реалізації наукової діяльності університету: активна участь у формуванні та
files -> Портфоліо вчителя

Скачати 22.51 Kb.

Поділіться з Вашими друзьями:




База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2020
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка