Основи безпеки харчування. Хвороби до яких приводить неякісне харчування



Дата конвертації28.11.2016
Розмір6.83 Kb.

Основи безпеки харчування. Хвороби до яких приводить неякісне харчування

  • Навчитися оцінювати якість їжі , дотримуватися правил її готування, уживання й зберігання.
  • Поновити знання про надання допомоги у випадках харчового отруєння і кишкових інфекцій

Виконайте завдання: 1.Складіть діаграму, у якому співвідношенні наша їжа містить білки, жири, вуглеводи.

  • Виконайте завдання: 1.Складіть діаграму, у якому співвідношенні наша їжа містить білки, жири, вуглеводи.
  • 2.Визначити загальні складові всіх оздоровчих систем харчування.
  • 3. Поясніть, як вибрати для себе оздоровчу систему

Анорексія – захворювання, за якого людина відмовляється від їжі.

  • Анорексія – захворювання, за якого людина відмовляється від їжі.
  • Ожиріння – вживання дуже калорійних продуктів та малорухливий спосіб життя.
  • Одна з причин серцево-судинних захворювань, діабету, артриту, багатьох психологічних проблем

Зона найбільшого накопичення нітратів: Морква - шкірка, серцевина.

  • Шкідливість нітратів, пестицидів, гербіцидів, радіонуклідів у харчових продуктах
  • Зона найбільшого накопичення нітратів: Морква - шкірка, серцевина.
  • Буряк - верхня і нижня частина коренеплоду.
  • Картопля – шкірка серцевина.
  • Капуста – верхнє листя, качан.
  • Зелені овочі – верхні листки.
  • Кабачок, огірки – в рідині, яка виділяється з відрізаного хвостика, міститься до 90% нітратів

Для того, щоб позбутися пестицидів – у овочах і фруктах, необхідно промити їх в холодній воді а потім зняти шкірку.

  • Як зменшити кількість нітратів, пестицидів, гербіцидів у харчових продуктах
  • Для того, щоб позбутися пестицидів – у овочах і фруктах, необхідно промити їх в холодній воді а потім зняти шкірку.
  • Добре було б, якби овочі та фрукти, які опиняються на прилавках, мали іменні паспорти, щоб покупці знали точний вміст у них нітратів та інших хімічних сполук

Отруєння небактеріального походження (гриби ягоди). Ознаки: біль у животі, блювання, пронос, головний біль, запаморочення.

  • Боротьба з харчовими отруєннями
  • Отруєння небактеріального походження (гриби ягоди). Ознаки: біль у животі, блювання, пронос, головний біль, запаморочення.
  • Бактеріальні харчові отруєння (сальмонельоз, стафілококова й ентерекокова інфекції).
  • Сальмонельоз інкубаційний період 2 - 4 год.
  • Стафілокок, ентерекок – вживання неякісного молока, молочних продуктів, кондитерських виробів.

Харчові добавки поповнюють харчування достатньою мірою вітамінами і мінералами, а також і препаратами, які поповнюють здоров’я.

  • Харчові добавки (біологічно активні добавки)
  • Харчові добавки поповнюють харчування достатньою мірою вітамінами і мінералами, а також і препаратами, які поповнюють здоров’я.
  • Деякі харчові добавки є небезпечними. Препарати для схуднення, що містять стероїди
  • Інколи вживають щоб покращити статуру і досягти результатів у спорті. Побічні ефекти: підвищена агресивність,несвіже дихання, надмірне пітніння, облисіння. Посилюють ризик виникнення безпліддя, раку печінки, серцево-судинних захворювань.

Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Правила прийому до аспірантури та докторантури київського національного університету культури І мистецтв
2014 -> Програма дисципліни «іноземна мова (англійська)»
2014 -> Урок №02. 10. 2014. Розділ І. Візуальні мистецтва Тема Архітектура світу
2014 -> Програма фахових випробувань для бакалаврів напряму
2014 -> Методика превентивного
2014 -> Методичні вказівки для самостійної роботи студентів денної і заочної форм навчання
2014 -> Особливості дистанційної освіти в медицині д м. н. Уляна Лущик
2014 -> Основипсихогенетик и


Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка