Приготування тістечок



Скачати 199.16 Kb.
Сторінка1/3
Дата конвертації23.03.2017
Розмір199.16 Kb.
#13182
ТипУрок
  1   2   3
"Затверджую"

Ст. майстер

_________Г.Я. Якимець

Урок

Тема: Приготування тістечок.

Тема уроку: Приготування бісквітних тістечок: «Бісквітне з масляно –горіховим кремом», «Буше з масляним кремом».

Мета уроку:

навчальна: практично відпрацювати трудові прийоми приготування бісквітних тістечок, закріпити теоретичні знання з розрахунку сировини, організації робочого місця, технології приготування, підбір інвентаря, дотримання вимог санітарії та гігієни, правил техніки безпеки і охорони праці;

розвивальна: розвивати в учнів самостійність, вміння орієнтуватися у виробничих умовах;

виховна: виховувати в учнів бережливе ставлення до продуктів харчування, енергоносіїв, обладнання, інвентаря, привити любов до обраної професії, почуття відповідальності.

Матеріально-технічна база: обладнання, посуд, інвентар кондитерського цеху, технологічні карти, інструкційні карти, сировина.

Тип уроку: відпрацювання трудових прийомів.

Метод навчання: бригадний.

Міжпредметні зв'язки: технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів, санітарія та гігієна, охорона праці, устаткування, організація виробництва, облік та звітність.
Хід уроку

І. Організаційний момент.

1. До початку уроку:

а) перевірити готовність майстерні;

б) перевірити готовність обладнання, інвентаря, розкласти його по робочих місцях;

в) написати на дошці тему уроку.

2. На початок уроку:

а) староста проводить шикування групи та рапортує;

б) перевіряю присутність учнів та їх зовнішній вигляд.



ІІ. Вступний інструктаж.

1. Повідомити тему та мету уроку.

2. Перевірити, як учні засвоїли попередній матеріал:


  • особливості приготування бісквіту «Буше»;

  • який інвентар використовують для приготування бісквітних тістечок?;

  • особливість підготовки бісквітного н/ф для глазурування.

3. Вивчення нового матеріалу:

  • підготувати бісквітний капсуль для тістечка «Бісквітне з масляно –горіховим кремом»;

  • підібрати компоненти для тістечка «Буше з масляним кремом»?;

  • послідовність приготування тістечка «Бісквітне з масляно – горіховим кремом»;

  • послідовність приготування тістечка «Буше з масляним кремом»;

  • підготувати оздоблюючі н/ф для тістечок;

  • оздоблення поверхні тістечок.

4. Закріплення нового матеріалу:

  • який вид тіста використовують для приготування н/ф для тістечок «Буше з масляним кремом»?

  • які креми використовують при виготовленні тістечок, чи можна їх замінити?

  • які є способи формування тістечка «Бісквітне з масляно – горіховим кремом»?

  • який вихід тістечок?

  • вимоги до якості бісквітних тістечок.

5. Видаю учням завдання.

6. Правила Т/Б, санітарії та гігієни:

а) санітарний одяг та зовнішній вигляд повинен бути чистим, охайним;

б) при роботі із електрообладнанням (пекарські шафи, плити, міксери);

в) при роботі із ріжучими інструментами.
Самостійна робота учнів.

Учні самостійно виконують заплановане завдання, а майстер обходить робочі місця та дає додатковий інструктаж по техніці безпеки.

ІІІ. Поточний інструктаж.

Цільові обходи робочих місць.

Перший обхід.


  • контролюю правильність організації робочих місць;

  • контролюю правильність користування інвентарем, інструментом.

Другий обхід.

  • контролюю правильність використання сировини, дотримання правил по т/б при роботі з обладнанням;

  • попереджую окремих учнів про причини браку та показую, як його можна усунути.

Третій обхід.

ІV. Заключний інструктаж.

1. Провести дегустацію приготованих виробів.

2. Підводжу підсумки, виставляю оцінки.

3. Звертаю увагу на помилки, відзначаю кращих учнів.

4. Призначити чергових.

V. Домашнє завдання.

Повторити тему: Приготування пісочних тістечок.


Майстер в/н _____________ Н.С.Баль

Приготування бісквітних тістечок

Основою бісквітних тістечок є бісквітний пласт різно­манітної форми: прямокутної, трикутної, квадратної, ромбовидної, у вигляді рулетика тощо.

Залежно від використаних оздоблюючих н/ф тістечка бувають:

  • глазуровані помадою,

  • кремові,

  • фруктово-желейні.

Однак такий поділ не є обов’язковим, оскіль­ки для оздоблення одного тістечка можливе використання двох і більше оздоблюючих напівфабрикатів. Таке поєднання надає тістечкам оригінального вигляду і збагачує їхній смак.

Для приготування бісквітних тістечок, глазурованих помадою, рекомендується використовувати основний бісквіт щільнішої кон­систенції, ніж звичайно, чи користуватися бісквітом з вершковим маслом. Такий бісквіт забезпечить акуратне глазурування з чіткими і рівними контурами.

Пласт бісквіту, що призначається для глазурування, просочу­ють сиропом значно менше, ніж інші пласти, оскільки велика кіль­кість сиропу розріджує помаду і вона втрачає блиск.

Найбільшу групу різноманітних за формою і оздобленням ви­робів складають бісквітно-кремові та фруктово-желейні тістечка.


ТІСТЕЧКО «БІСКВІТНЕ З МАСЛЯНО-ГОРІХОВИМ КРЕМОМ»
Інгредієнти. Бісквіт з горіхами, крем масляно-горіховий, сироп для просочування, горіх підсмажений.

Вихід 45 г.

Тістечко можна готувати у вигляді смужки і рулетиків.



Тістечко «Смужка» має прямокутну форму, складається з двох пластів бісквіту з горіхами.



Каталог: Files -> downloadcenter
downloadcenter -> Здійснити контроль за дотриманням державних стандартів освіти
downloadcenter -> Сучасні здоров ’ язберігаючі технології в дошкільному навчальному закладі
downloadcenter -> Модель сформованості бібліотечно-бібліографічних умінь та навичок школярів
downloadcenter -> М. Тернопіль 2005 р. Методичний посібник
downloadcenter -> Профілактика шкідливих звичок серед дітей і підлітків
downloadcenter -> Уроки-дослідження з географії у 6 класі Вовчищовичі 2015
downloadcenter -> Домашнє завдання Німецька мова
downloadcenter -> Узагальнений висновок щодо результатів атестаційної експертизи Йосипівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – днз»
downloadcenter -> Коментар: поняття «публічна адміністрація» часто зустрічається у нормативно-правових актах України, дослідженнях науковців. Утім досі не сформовано єдиного підходу щодо визначення даного поняття
downloadcenter -> Доповідна записка «Про особливості реалізації нового змісту Державного стандарту початкової загальної освіти в 1-3 класах загальноосвітніх навчальних закладів»

Скачати 199.16 Kb.

Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3




База даних захищена авторським правом ©uchika.in.ua 2022
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка